Bioenergia

Bioenergia este o terapie veche, bazată pe forța câmpului energetic. Terapia cu bioenergie este o formă de terapie alternativă care se bazează pe utilizarea și manipularea energiei subtile din corpul uman pentru a restabili echilibrul și a promova vindecarea. Se crede că fiecare ființă vie are un câmp energetic în jurul său și că tulburările acestui câmp energetic pot duce la apariția bolilor și a dezechilibrelor în organism.

Terapia cu bioenergie este o procedură sigură, lipsită de durere, fără medicamente și naturală și poate fi folosită de oameni de toate vârstele chiar și de copii.

Cu ajutorul bioenergiei, terapeutul folosește diferite tehnici pentru a lucra cu câmpul energetic în jurul corpului. În tipul terapiei cu bioenergie, persoana poate prezenta senzații de căldură, frig, furnicături, presiune, ușoară durere în anumite părți ale corpului și chiar emoții. În timpul terapiei, persoana rămâne trează și conștientă deoarece sesiunea este condusă în cea mai mare parte întinsă sau în șezut.

În terapiile energetice, terapeutul lucrează cu câmpul energetic al persoanei. Terapeutul face acest lucru acționând ca o conductă a energiei universale și folosindu-și capacitățile parapsihologice. Acesta este capabil să curețe, să încarce și să echilibreze câmpul energetic, restabilind fluxul normal de energie. Terapia cu bioenergie acționează asupra cauzei și tratează efectul nociv produs de atacurile energetice.

Nu putem vorbi despre bioenergie fără a vorbi despre spirit, sursa energiei și componenta eternă a ființei noastre. Când cineva ne atacă energetic, de fapt cel atacat este spiritul nostru și nu corpul, cum ar crede mulți dintre noi. Corpul uman doar simte atacurile iar stările de disconfort se vor manifesta automat asupra acestuia.

Este demonstrat științific faptul că fiecare organism viu are propriul său câmp energetic iar în bioenergoterapie, boala este văzută ca un blocaj energetic, o tulburare a circuitelor energetice. Este bine de avut în vedere faptul că gândirea negativă afectează câmpul energetic (aura) organismului și crește riscul de îmbolnăvire. Aura este influențată de stările noastre psihice, de modul în care gândim, de câmpul energetic al altor persoane cu care intrăm în contact. Dacă energia curge lin prin corpul individului, acesta va avea o stare de sănătate bună însă dacă există blocaje energetice la nivel subtil, dacă energia este congestionată, acest lucru se reflectă în structura somatică printr-o afecțiune fizică sau psihică, în funcție de zona afectată din punct de vedere energetic.

Cum funcționează?

Bioenergoterapeutul, prin curățarea aurei, ajută la echilibrarea energiilor cu un nivel scăzut de intensitate care provoacă disfuncții la nivelul corpului fizic, emițând o anumită frecvență către pacient cu scopul de a vindeca sau ameliora boala.

În general, în timpul ședințelor, pacienții simt o stare de relaxare, uneori furnicături în degetele de la mâini și de la picioare iar în primele zile de terapie pot avea stări de somnolență sau să transpire mai mult.

Tratamentul bioenergetic presupune diagnosticarea blocajelor, curățarea și purificarea meridianelor și chakrelor, încărcarea chakrelor, echilibrare energetică, refacerea aurei precum și tehnici de protecție.

Deși în general pacienții pot observa o îmbunătățire a stării de sănătate încă de la prima ședință, în general sunt necesare 3 serii de tratament, cu pauze de 15 zile între ele, astfel încât rezultatele să fie confirmate și consolidate în timp.

Beneficiile tratamentului cu bioenergie

Această metodă de tratament este eficientă în tratarea unor serii de afecțiuni precum:

  • problemele digestive
  • depresia
  • infertilitatea și afecțiuni ginecologice
  • diabet
  • probleme respiratorii
  • insomnii
  • tulburări endocrinologice
  • tensiune arterială și probleme cardiovasculare
  • boli neurologice (în special pareze, epilepsii, encefalite, meningite, miastenii)
  • afecțiuni reumatice
  • pietre la rinichi, chisturi renale și suprarenale
  • afecțiuni ale aparatului locomotor (hernii de disc, rupturi musculare, recuperare după fracturi și traumatisme)
  • recuperare postoperatorie
  • afecțiuni asociate cu sportul de performanță: rupturi de menisc